Manege De Lemelvelden

De manege is in 1980 gebouwd en in 1991 in het bezit gekomen van rijvereniging en ponyclub St. Martinus. Na twee grote uitbreidingen is de huidige vorm ontstaan. Aan de voorzijde van onze manege bevindt zich een ruime kantine/instructielokaal; een gezellig zitje voor begeleiders tijdens de oefen-uren, plaats voor (eigen) vergaderingen en vieringen, en plaats voor instructie (zoals jury-opfriscursussen of examens).


Onze rijbak heeft de afmetingen 25 x 80 meter en is daarmee de grootste in de regio. Dit maakt de bak uitermate geschikt voor indoor wedstrijden met een ring van 20x40 meter, tevens is de bak geschikt voor (oefen-) springwedstrijden. De rijbak wordt op de normale oefenavonden opgedeeld in twee helften en biedt dan plaats aan twee instructiegroepen. De manege wordt behalve door St. Martinus ook gebruikt door  zusterverenigingen uit de omgeving.
Op deze manier wordt de manege op iedere door-de-weekse avond goed bezet. Overdag is de manege beschikbaar voor het beoefenen van allerlei vormen van paardensport tegen een bescheiden vergoeding.

In de weekeinden wordt de manege o.a. gebruikt voor wedstrijden (springen en dressuur) en andere evenementen. Als er geen evenementen zijn is de manege beschikbaar voor individuele ruiters of groepen na aanmelding.

Wij doen er alles aan om de paardensport veilig te beoefenen en zijn dus in het bezit van het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport/KNHS.

 

De manege beschikt over voldoende parkeermogelijkheden voor de auto, auto met trailer en vrachtwagen. Om dit correct en gecontroleerd te laten verlopen heeft de manege een parkeer beleid. Voor het Pakeerbeleid van de manege klinkt u hier.


Reserveren van de Manege

Reserveren van de manege voor privégebruik is mogelijk via ons online reserveringssysteem. Voor vragen hierover: stuur een mail naar ponyclubhapert@gmail.com 

Zie ook info onder kopje Manege huren.

Week schema

De manege heeft een weekschema waarin zichtbaar is welke tijden de manege is gereserveerd door de verschillende partijen

 

Huren


Impressie