Home » Sint Martinus

PSV Sint Martinus te Hapert 

Welkom op de site van Paarden Sport Vereniging (PSV) Sint martinus te Hapert. PSV Sint martinus te Hapert stelt zich ten doel het bevorderen van de paarden- en ponysport in Hapert en omgeving. Dit door wekelijks rijlessen aan te bieden met daarvoor bevoegde instructeurs. Zowel voor pony als paard ruiter op het gebied van springen, dressuur en recreatie. Tevens organiseert de vereniging verscheidene evenementen, waaronder dressuur- en  springwedstrijden.

De genoemde activiteiten vinden voornamelijk plaats in manage ‘De Lemelvelden’. De vereniging is eigenaar van manege De Lemelveldenen streeft ernaar deze prachtige accommodatie optimaal te benutten voor opleiding en ontspanning van de eigen leden, maar zeker ook ten dienste van de paardensport in de regio. Voor meer informatie over verhuur en bezetting van de Manege klikt u hier.

De vereniging opereert onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), waarbij het onderdeel is van de kring Eindhoven de Kempen. De In november 2006 zijn de voormalige ponyclub en landelijke rijvereniging gefuseerd tot paardensportvereniging Sint Martinus.

Manege 'De Lemelvelden' is geen manege waar men lesuren kan bespreken op een huurpaard. Het is een Rijhal voor ruiters met een eigen paard/pony. Er zijn geen paarden/pony's gestald, noch is er uitrusting aanwezig.
Voor het bespreken van incidentele rijlessen op een huurpaard wordt verwezen naar Paardensportcentrum De Kempen (PCK) in Eersel


 

Jan Castelijns Paardensport man van het jaar 2013

Jan was tot zijn plotseling overlijden in januari van dit jaar algemeen en wedstrijdsecretaris van de paardensportvereniging St. Martinus, Hapert. Bovendien was hij een veel gevraagd springparcoursbouwer in de regio.

Voor zijn grote verdienste voor de paardensport werd Jan op de najaarsvergadering van kring Eersel/deKempen van de KNHS postuum uitgeroepen tot paardensportman van het jaar 2013.

Zijn partner Ingrid kreeg op de vergadering een ornament uitgereikt, wat een plaats zal krijgen op zijn graf. Een verdiend eerbetoon voor een actieve en gewaardeerde verenigingsman.

Contact

 

PSV Sint Martinus
Hoefblad 16
5527 KV Hapert
Tel : 0497-382004

 

Manege:
Burg. Van Woenseldreef 1
5527JN HAPERT
Tel. (manege) : 0497-387214
Alleen bereikbaar tijdens evenementen!!